ATTER – fra sengetøj til mode

Det var kærlighed ved første blik, da jeg opdagede ATTER på Instagram. For Stine kombinerer i sit projekt to af mine yndlingsting: Genbrug og mode.

Enkle, fine og bæredygtige styles

Ideen med ATTER er helt enkel. Det er tøj syet af aflagt sengetøj. Og der er bunkevis af gammelt sengetøj rundt omkring i de danske genbrugsbutikker.

Stine, der oprindeligt er håndarbejdslærer, designer og syr selv sine styles. De er alle kendetegnet ved deres enkle snit og moderne udtryk. Også fordi Stine påtænker at afholde kurser, hvor alle interesserede kan lære at sy tøj af det aflagte sengelinned.

Det er altså ikke bare et enkeltmandsprojekt. Der er en lille ny revolution, der skal opfordre alle til at gå i eller sy tøj af gammelt sengetøj.

I denne uge tog jeg turen til Skanderborg, hvor Stine har sine hyggelige lille systue. Jeg har været begejstret for hendes tøj fra start, men det var helt klart endnu bedre at kunne se på det med fingrene – og få prøvet det på.

Desuden havde jeg en stak dynebetræk liggende, som Stine sikkert kan omskabe til noget virkelig fint.

Kjoler, bukser, anorakker og sæt

Stines ATTER-tøj byder på en bred vifte af designs. Der er kjoler, bukser, shorts, T-shirts, anorakker – og masser af sæt. Bortset fra kjolerne er de fleste sæt unisex, der kan bruges af både mænd og kvinder.

Der er en ungdommelig vibe over hele kollektionen. Også fordi nogle af de mere multifarvede mønstre nok kræver lidt ud over det sædvanlige af den, der skal bære det. Der er så afgjort statement-tøj iblandt.

Jeg endte med at vælge det fineste sæt med en enkel nederdel og feminin top syet i det fineste pastelfarvede 80’er dynebetræk. Lyslilla, lyserød, hvidt i skønt spraymønster. Jeg er SÅ glad for det.

Hvis du er nysgerrig – eller som jeg glad for bæredygtigt tøj – så kig forbi ATTER på Instagram. Her kan du se alt Stines skønne genbrugstøj – og også se hendes udvalg af sengetøj, som du kan bestille en style syet af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.