Boligindretning og bæredygtighed uden fanatisme

Det er mine fokuspunkter for 2017. Altså boligindretning og bæredygtighed.

Nu kommer det hele nemt til at handle meget om genbrug og loppefund. Men jeg er på ingen måde fanatisk.

Jeg interesserer mig for boligindretning og elsker at justere og finpudse på indretningen herhjemme hos mig selv. Jeg er glad for genbrug af flere årsager; både fordi jeg kan finde så mange fine ting markant billigere end hvis jeg skulle købe noget tilsvarende fra nyt, og fordi jeg kan lide hele ideen om bæredygtighed. Hvorfor købe nyt, når du kan få noget brugbart, som andre har smidt ud?

Hjemme hos finurligefund genbrug loppefund boligindretning

Men men men… Jeg køber også nye ting i helt almindelige forretninger. Både tøj, sko, møbler og andre småting. Det er ikke noget, jeg ofte gør, men hvis jeg lige falder over noget, som bare er det helt rigtige, så nægter jeg ikke at købe det fordi det er nyt.

Hjemme hos mig er der også en rimelig lige fordeling mellem gammelt og nyt. F.eks. er både lamperne over bordet, spisebordsstole og skænk i vores spisestue købt som nyt, fordi jeg ikke kunne finde noget brugt, som jeg kunne lide. Til gengæld er både spisebord, lænestole, sofa og mange af småtingene enten arvestykker eller fundet på genbrug.

retro sofa genbrug unika kunst finurlige fund

Min pointe er nok, at det hele ikke skal virke fanatisk. Jeg går ind for genbrug for miljøets skyld. Både at købe genbrugsvarer og at aflevere aflagte ting (både tøj og møbler) til genbrug, så der er andre, der kan få glæde af dem.

Og det er naturligvis en smagssag, men jeg mener sagtens, at man kan bo både pænt, stilfuldt og hyggeligt uden at det skal koste en formue.

Ikea bestå finurlige fund genbrugshjem retro

Jeg bliver jo også (som alle andre) påvirket af modefænomener, men jeg forsøger på kun at købe dyrere, nyproducerede ting, hvis jeg er sikker på, at de er langtidsholdbare hos mig. Altså at jeg stadig vil synes de er pæne om 5, 10 eller 15 år. Så kan jeg kaste mig over de tidsbegrænsede trends med et lidt andet og mindre budget. For der er næsten altid noget at finde brugt, som tilfredsstiller netop det igangværende modefænomen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *