Smukke (og billige) tekstiler fra genbrug

Jeg har en svaghed for fine tekstiler. Især dem med print. Desværre koster den slags også bare ret mange penge i metermål. Men somme tider har jeg held med at finde ret store stykker stof i genbrug. Som regel er det rester fra andres syprojekter eller gamle duge, dynebetræk og den slags, som giver masser af stof til nye projekter.

tekstiler fra genbrug finurligefund

For nylig faldt jeg faktisk over en hel bunke stof i min lokale genbrugsbutik. Bl.a. de to finheder herover.

Det nederste er en dug. Faktisk ret stor og i en lækker, kraftig kvalitet. Med ganske få, mindre pletter. Det ved jeg endnu ikke helt, hvad jeg skal bruge til, men det kom alligevel med hjem. Det øverste var bare et stort stykke ubrugt stof. Glat og fintvævet. Og jeg så straks nye, fine sofapuder for mig.

Sy nyt af stof fra genbrug

Så jeg kastede mig ud i syprojektet i går. Havde et par lynlåse liggende, som nok stammer fra min mors eller mormors sykasse.

vintagefabric retrotekstil genbrug finurligefund tekstiler fra genbrug

Uanset hvor de kommer fra, så matchede de stoffet ret perfekt. Og jeg tænker, at jeg for én gangs skyld nok godt kunne lave to sofapuder, der matcher.

Jeg opdagede en sjov lille detalje på stoffet, da jeg lagde det op for at klippe det. I det ene hjørne har nogen tidligere noteret noget med en kuglepen. Først tænkte jeg, at jeg bare ville klippe det stykke fra, men så ombestemte jeg mig og valgte i stedet at bruge netop det stykke til min pude.
Det føles lidt som en lille indbygget historie på min sofa.

retro tekstil genbrug loppefund historiens vingesus finurligefund

Nå, men jeg klippede stoffet og begyndte at sy. Min plan var, at jeg lige hurtigt ville sy de to nye puder. Men så brændte min hjerne lidt sammen. Først gik det fint. Men lige pludselig havde jeg fuldkommen glemt, hvordan man syr en lynlås i en pude.

Jeg har gjort det så mange gange før uden at tænke over det (måske var det fejlen. Altså at jeg tænkte over det). Men jeg kunne bare ikke huske, hvordan jeg plejer at gøre.

sysysy sofapude retrotekstil vintage stof genbrugsguld finurligefund

Jeg endte med at få lynlåsen i. Helt klart IKKE på den rigtige måde. For jeg kunne ikke komme til at sy hjørnerne ordentligt sammen efterfølgende. Det er detaljer, I know. Og man skal have puden i hænderne for at se det, men det irriterer mig alligevel lidt.

Hellere én pude i sofaen end….

Så dagen endte med, at jeg fik syet EN sofapude, hvorefter jeg pakkede det hele væk. Jeg skal nok sy nummer to også. Når jeg lige har fået styr på det med lynlåsen i mit hoved.

Selvom det voldte lidt frustrationer undervejs, så er jeg glad for resultatet. Nu er den der. Fin og blomstret og i lyse farver. Og ny.
Og det bedste er, at selvom den drillede mig, den der lynlås, så fik jeg stadig en helt ny pude i min sofa for næsten ingen penge. Og når jeg bliver træt af den, så syr jeg bare et nyt betræk.
Igen.
Måske uden lynlås…

sofapude diy sy retrotekstil genbrugsguld billig pude tekstil finurligegfund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *