Genbrug i Berlin – 3 gode steder

Jeg har været på tur i den store, vide verden. Ikke så frygtelig langt væk dog. Jeg var i dagene før påske en tur i Berlin med familien.

Og udover, at Berlin er en skøn by og foråret var i fuldt flor, så var der også masser af super fine muligheder for genbrugsshopping.

Vi boede i Prenzlauer Berg og var faktisk ikke uden for området denne gang. Men alene der, var der masser af muligheder for at gøre gode genbrugsfund.

Jeg har lavet en mini-guide her, med et forslag til 3 steder, du kan besøge, hvis du alligevel lige er i nærheden og vil på jagt efter genbrug i Berlin.

Trödelmarkt im Mauerpark

Markedet i Mauerparken (hvor du også kan se en rest af Berlinmuren) er et mix mellem et loppemarked, et kræmmermarked og et kunsthåndværkermarked.

Der er private loppeboder, der er typiske kræmmerboder med en masse af samme varer og der er forskellige kunsthåndværkere, der sælger deres egen vare. Alt fra kunstprints over keramik og punge af genbrugstekstiler.

I sommerperioden er markedet, så vidt jeg kan se, åbent dagligt. I vinterhalvåret er der marked hver søndag og muligvis flere ugedage. Du kan læse meget mere på hjemmesiden. Markedet er i hvert fald et oplagt sted, hvis du søger efter fine fund og genbrug i Berlin.

Læs mere her.

 

VEB Orange på Oderberger Strasse

Lige ved siden af markedet i Mauerpark, på Oderberger Str. 29,  ligger genbrugsbutikken VEB Orange, som er fyldt med vaskeægte retro i 60’er og 70’er stil.

Som navnet meget sigende antyder, er det orange plast, masser af mønstre og mørkt træ. En ekstremt gennemført butik, hvor du kan finde alt det, du nogensinde har drømt om (og det, du aldrig havde drømt om) inden for genren retro.

Det er et helt univers for sig med genbrug i Berlins smukke bydel, Prenzlauer Berg.

Butikken har tilsyneladende ingen hjemmeside, så du må google dig frem til de aktuelle åbningstider eller bare kigge forbi.

Onkel Philipp’s Spielzeugwerkstatt

Denne butik er nok den mest unikke genbrugs-shoppe-oplevelse, jeg nogensinde har haft.

Onkel Philipp’s Spielzeugwerkstatt er en legetøjsbutik og -værksted samlet i et. Der er nyproducerede varer side om side med gamle stykker legetøj med alt fra 1-40 år på bagen.

Konceptet i butikken er, at de både sælger små klenodier af meget gammelt legetøj, men at de også reparerer og sælger brugt legetøj fra enhver tid. Intet legetøj bør smides ud. Alt kan fikses og bruges igen. Lige i tidens genbrugsånd.

Uanset om du er på jagt efter genbrug i Berlin alene eller om du har børn med, så bør du unde dig selv et besøg her. Men sæt god tid af, for der er så mange ting samlet på meget lidt plads.

Indehaveren er også i sig selv en oplevelse. Sprudlende, talende og begejstret. Da vi forlod butikken efter 20 minutters tid sagde han, at vi endelig måtte komme igen snart, hvor vi havde bedre tid, så vi kunne blive en hel dag og bare opleve stemningen.  Det må da siges at være en vaskeægte legetøjsentusiast!

Du kan se mere om butikken her.

 

Drik lige kaffe til

Og når vi nu er ved det. Når du alligevel er i Berlin for at genbrugsshoppe, så faldt jeg også over en helt fantastisk kaffebar. På Schönhauser Allé 173.

Den hedder Impala Coffee og de havde både mega god kaffe, masser af lækkert bagværk, smoothies mv. og super god betjening.

Vi var forbi hver dag og indtog både morgenmad og nogle dage også frokost/eftermiddagskaffe der.

Besøg kaffebarens hjemmeside her.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *