Genbrug er ikke bare gammelt tøj….

For mange er genbrugsbutikker lig med gammelt, halvslidt tøj, der ikke rigtigt passer i størrelsen og som på ingen måde er moderne.

Og ja, der er masser af gammelt, halvkikset tøj at finde i genbrugsbutikkerne landet over. Men der er også masser af super fine ting. Både tøj, køkkenting, møbler, legetøj og alle mulige skønne dimser, som kan bruges i kreative udfoldelser.

Kjoler og nederdele fundet på genbrug. Nogle af mine personlige favoritter!

Kjoler og krus fra genbrug

Jeg har masser af tøj – især kjoler, som du måske fornemmer på billedet herover – som jeg har fundet i genbrugsbutikker.

Nogle er af nyere dato fra almindelige strøgbutikker, andre er gamle sager fra 60’erne, 70’erne og 80’erne, som måske er landet i genbrugsbutikken efter et dødsbo.

Og indimellem har jeg været så heldig at finde gamle, hjemmesyede kjoler. Rigtige unikasager, som bare har hængt i et skab i årevis og nu endelig er klar til at blive luftet igen.

Retro krus og krus med lækker glasur.

Men genbrugsbutikker rummer også mange andre skatte end kjoler. Jeg kigger altid på krus (surprise! Find mit indlæg om krus her), service, legetøj og kreaudstyr.

Vær kreativ med genbrug

Med kreaudstyr mener jeg alverdens ting, der kan bruges til at sy “nyt” med. F.eks. gamle duge, stofrester, ødelagt tøj, knapper, lynlåse, pelsrester osv. osv. Kun fantasien sætter grænserne.

Somme tider finder jeg noget, som jeg bare må have, selvom jeg ingen idé har om, hvad jeg skal bruge det til. Andre gange kan jeg falde over et stykke stof, der bare råber på at blive lavet om til en pude, en børnekjole eller måske en ny frugtpose til børnene.

F.eks. syede jeg en fin babykjole af en gammel dug. Den kan du se her. Og en ny sofapude af en stofrest fra genbrug. Den er her.

Blødt skind til ingen penge

Jeg er især glad for at finde skindrester, der kan laves om til armbånd, hårsløjfer og andre fine småting. Jeg er især glad for at lave de her sløjfearmbånd i blødt skind.

Blødt lammeskind koster en formue, hvis det skal købes hos skindhandleren eller i hobbybutikker, men i genbrug har jeg ofte været heldig at finde store stykker til næsten ingen penge. Både reelle stykker skind og gamle skindjakker, nederdele etc. med huller, som derfor ikke kunne sælges som anvendeligt tøj. Men som rummede masser af skind til krea.

Så husk at holde øjnene åbne og tænke i alternative anvendelsesmuligheder, når du kommer forbi en genbrugsbutik. Der ligger mange skatte og venter på dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *