Mød Hubert – en genbrugsbjørn!

Kæmpebjørn diy - finurligefundDet her er Hubert.
Og her er historien om hans tilblivelse.

Garn på Tradono

Det hele begyndte med, at jeg en dag sad og kiggede lidt rundt på annoncer på Tradono.
Der faldt jeg over en annonce med en masse jersey-garn (T-shirt-garn kaldes det også). Der var rigtigt meget og den slags plejer at være ret dyrt at købe som nyt. Men sælgeren havde købt det til et projekt, som hun var nået 1/3 igennem og derefter havde hun givet op.

Jeg havde endnu ingen plan om, hvad garnet skulle bruges til, men jeg var nødt til at købe det. Der var virkelig meget gult garn især. Jeg trevlede det op, der var blevet påbegyndt og besluttede mig for, at jeg ville hækle et kæmpe-tøjdyr.

Gult garn - finurligfund

Jeg er ret glad for at hækle, og  jeg har denne her super fine bog med opskrifter på hæklede dyr. Og jeg tænkte, at de da burde kunne hækles i kæmpe størrelse også, så jeg kastede mig over projektet.

Min lille, nye nevø skulle døbes og jeg havde jo planlagt, at han skulle have en gyngehest. Denne her. Så det ville jo være helt passende, at hans stakkels forældre skulle belemres med to meget store dåbsgaver (de bor trods alt i en lejlighed med 3 børn, så hvad er problemet?).

Jeg hæklede og hæklede og hæklede. Jeg kan røbe, at man får lidt kramper i underarmene af at hækle længe i det noget tunge garn uden at holde pauser.

Det så fint ud, men da jeg kom til at skulle fylde dyret opstod der et mindre problem. For hvad skulle jeg så fylde i?
Almindeligt bamsefyld ville jo bare smutte ud igennem hullerne. Og jeg ville gerne have, at fyldet skulle være vaskbart og allergivenligt.

Løsningen blev, at jeg tog en tynd sommerdyne. Måske nærmere et vattæppe. Jeg klippede det i passende stykker og syede kanterne sammen, så vatfyldet ikke kunne smutte ud. Og så stoppede jeg ellers dynedele ind i bamsen.

Tøjdyr - finurligefundDet virkede. Og det viste sig at være en langt bedre løsning end dyrt, bamsefyld. Men stadig vaskbart og allergivenligt.

En genbrugsbjørn!

Det må være upcycling i sin bedste form. Fra kasseret garn til (når jeg selv skal sige det) ret så sød kæmpebjørn.

Kæmpebjørn tøjdyr - finurligefund

Jeg har helt klart fået blod på tanden til at lave flere kæmpe tøjdyr.
Tidligere har jeg kun brugt denne garntype til gulvtæpper, sofapuder og som snor i frugtposer, men det her er jo oplagt.

Har du lyst til at hækle dit eget kæmpe-tøjdyr, så kan du finde opskriften i bogen “Edwards menageri” lige her.

God fornøjelse!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *