Påske, påske og lidt mere påske

Lad os slå én ting fast. Jeg er vild med påske.

Jeg har altid været vild med påske. Og med påskeæg. Og påskepynt.

Så derfor pynter jeg også næsten lige så meget op herhjemme til påske, som jeg gør til jul. Og min påskepynt består også af en god blanding af arvestykker, loppefund og hjemmelavede ting.

Arvestykker og genbrugsguld

Jeg kan især godt lide påskepynt, der kan hænges på friske forårsgrene.

Her er det en blanding af små trææg, som jeg har fundet på genbrug og en samling, som kommer hjemme fra min mormor og morfar. Til sidstnævnte hører også de små bitte påskeharer og kyllingen i kurven. Små finurlige ting, som børnene også er vilde med.

Selvgjort er velgjort

Og så har vi en større samling hjemmelavet påskepynt. Naturligvis en pænt stor produktion, som børnene har haft med hjem fra børnehave og skole gennem tiden.

Men vi har også denne æg-ranke, som jeg lavede sammen med min yngste forrige år. Den er klippet ud af gratis postkort (de der GOcards, som man ofte finder på cafeer) og så har vi pyntet med papirtape. Det er ret simpelt, men det ser fint ud som sådan en slags påskeuro i stuen.

 

Påskepynt af HAMA-perler

Hama-perler er gode til rigtigt mange ting. Også til påske. Og én af mine personlige påskepyntsfavoritter er disse små ophæng i perler.

De alt, alt, alt for nuttede kaniner er lavet efter et mønster fra den seje DIY-blogger, Frk. Hansen (Kender du ikke hendes blog, så skynd dig at tjekke den ud!).
Du kan se en trin-for-trin-guide lige her.

De små påskeæg så jeg på Pinterest for et par år siden. Men jeg fik af en eller anden grund ikke gemt billedet, så jeg kan desværre ikke huske, hvem der stod bag mønstret. Fine er de dog. Lette at lave og nemme at variere i det uendelige. Og så er de ret fine sammen med de små kaniner. Eller påskeharer….

Frem med påskepynten

Mangler du påskeinspiration er Pinterest altid et hit! Tjek evt. mit højtidsboard lige her.

Så der er ingen undskyldning for ikke at have påskepynt. Bare se at komme i gang med pap eller perler. Eller smut forbi den lokale genbrugsbutik og se, om de har noget spændende.

God påske!

2 tanker om “Påske, påske og lidt mere påske”

  1. Åh jeg er også helt vild med de små træpåskeæg og sølvæggene ser så smukke ud når de står samlet. (Dem må jeg på jagt efter) Jeg er faktisk begyndt at samle på påskepynt fordi jeg rigtig gerne vil pynte op. Hvert år er det bare blevet ved tanken. Jeg elsker nemlig også påsken! Men mon ikke det sætter skub i tingene at blive mor. Så næste år skal det ske! 🙂 Tusind tak for den varme anbefaling. Rigtig god påske

    1. Det bliver i hvert ikke mindre hyggeligt at påskepynte, når der er små øjne (og fingre) med i processen. Og ja, sølvæggende er faktisk ret fine – også selvom de aldrig bliver pudset. Men det er Hama-harerne altså også! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *