Inspiration til kreativ upcycling

Kan du godt lide ideen om genbrug og upcycling, men er ikke helt sikker på, hvor du skal starte og hvordan du skal gribe det an. Så er der heldigvis masser af hjælp og inspiration at hente. Både på de mange DIY-blogs, hvor kreative bloggere kvit og frit deler ud af deres ideer. Men så afgjort også på dit lokale bibliotek.

24 konkrete DIY-projekter

Jeg faldt for nylig over denne her fine bog på biblioteket. Upcycle – 24 Sustainable DIY Projects. Og det er – som titlen jo antyder – en bog, der indeholder 24 konkrete forslag til ting, du kan lave af genbrugsmaterialer. Fra 24 forskellige, kreative designertyper.

Der er trin for trin guides til hvert projekt. Og omfanget varierer fra lettere små ting til ret komplekse konstruktioner.

Eksempler på upcycling

Hvis du vil starte i den lette ende, så er denne her stol med korssting ret sjov. Der findes masser af fletstole i genbrugsbutikkerne. Og du kan jo enten bare brodere lidt af sædet eller det hele.

Stolen med korsstingsbroderiet er designet af Cintia Gonzalez.

Eller hvis du er klar på det helt store kreaprojekt, så kan du jo folde din egen lampe af små stykker pap. Det er ret ambitiøst efter min mening. Men resultatet er meget elegant.

Lampen er designet af Ec Chew.

Der er også upcycling af gamle vinkasser til en skammel med opbevaring. Som denne her, der også er afbilledet på bogens forside.

Skamlen er designet af Chloe Edwards.

Eller hvis du vil lave din egen upcycling-kunst, så kan du kaste dig ud i kombinationen af pap, korssting og små stykker papir.

Billedet med de mange små papirlapper mellem korssting er designet af Rachel Parker.

Disse fire ting finder du sammen med 20 andre ideer guides til i bogen. Så er der snart ingen undskyldning længere for ikke at kaste sig ud i upcycling. Det skulle da lige være for få timer i døgnet…

 

Bogen er:
Rebecca Proctor: Upcycle – 24 Sustainable DIY Projects
Laurence King Publishing Ltd. 2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *